Манчестър Юнайтед победи Брентфорд с 1:0 на Олд Трафорд в отложен мач от

...
Манчестър Юнайтед победи Брентфорд с 1:0 на Олд Трафорд в отложен мач от
Коментари Харесай

Манчестър Юнайтед се завърна в топ 4 след трудна победа над Брентфорд

Манчестър Юнайтед победи Брентфорд с  1:0  на " Олд Трафорд " в отсрочен мач от 25-я кръг на Висшата лига. Единственото попадение в срещата бе дело на Маркъс Рашфорд, като това бе и победният гол в срещата. С тази победа Манчестър Юнайтед е към този момент 4-и с актив от 53 точки, до момента в който Брентфорд остава на 9-а позиция с 43 пункта на сметката си.

В първите 10 минути Манчестър Юнайтед бе по-активният тим и играчите на Ерик загар Хаг демонстрираха страхотна сила, само че по този начин и не успяваха да доближат до чисто голово състояние. В 21-а минута пристигна първото по-интересно състояние в мача, откакто Далот получи добре на фланга и отклони към Антони, а последният откри Скот МакТоминей на границата на наказателното поле, където шотландецът не се поколеба да стреля, само че топката мина над напречната греда.

В 27-а минута след осъществяване на корнер топката стигна до Марсел Забитцер, който отклони отлично с глава към Маркъс Рашфорд, а британският нападател от чиста позиция не сбърка и откри резултата - 1:0 за Манчестър Юнайтед.

В 44-а минута " алените дяволи " направиха чудесна контраофанзива, а Бруно Фернандеш подаде към Антони, който продължи за Рашфорд, само че британският национал, откакто навлезе в наказателното поле, насочи удар право в Давид Рая, който нямаше проблем да улови.

В първите минути на второто полувреме можеше да се стигне до равнене, откакто Давид де Хеа се забави с изчистването и изрита топката в гърба на нападател на Брентфорд, само че за негов шанс кълбото излезе в навън. В 58-а минута Марсел Забитцер откри празно пространство на границата на наказателното поле и опита шанса си от разстояние, само че Давид Рая внимаваше и съумя да избави.

Брентфорд бе доста покрай това да се разпише, откакто в 67-а минута Кевин Шаде бе изведен самичък против вратаря, а германецът стреля, само че Давид де Хеа излезе отлично и съумя да отрази. Това бе добър късмет за Брентфорд. Десетина минути преди края на постоянното време Манчестър Юнайтед провежда нова чудесна контраофанзива, при която Маркъс Рашфорд напредна с топка в крайници и най-после откри Фред на точката на дузпата, само че ударът с левия крайник на бразилеца бе безпределно неакуратен.

Стартови сформира:

Манчестър Юнайтед:  1. Давид де Хеа, 23. Люк Шоу, 6. Лисандро Мартинес, 19. Рафаел Варан, 20. Диого Далот, 15. Марсел Забитцер, 39. Скот МакТоминей, 25. Джейдън Санчо, 8. Бруно Фернандеш, 21. Антони, 10. Маркъс Рашфорд

Треньор:  Ерик загар Хаг

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР